/ Lösningar för svåra fotproblem

På en Footbalance Medical-klinik genomför en sjukgymnast, specialiserad på fotproblem, en grundlig analys och undersökning för att testa rörligheten i fot, ankel, knä och höfter. Muskelstyrka, ledbandens stöd och samspelet mellan nedre extremiteter och rygg kontrolleras också. Denna analys, i kombination med patientens medicinska historia och aktivitetsmål, ger sjukgymnasten all nödvändig information om problemen och gör att han eller hon kan forma ett skräddarsytt par fotbäddar åt kunden.

Fotbädden formas medan foten är i korrekt, neutral position. Vaddering eller anpassade stödkilar kan vid behov läggas till för att styra benens funktioner mot kroppens mittlinje och ett naturligt rörelsemönster. Terapiprogrammet kan även innehålla manuell behandling, smärtbehandling samt individuell rehabilitering och uppföljning.

/ FootBalance Medical koncept

Footbalance Medical är ett nytt sätt för hälsovårdsspecialister att kunna erbjuda bättre, mindre kostsam vård för kunder som lider av fotproblem och balansrelaterade tillstånd.

Footbalance Medical är en pålitlig, snabb och prisvärd metod för att utföra individuella analyser av de nedre extremiteterna och utforma individuellt anpassade fotbäddar.

Vår innovativa formningsmetod gör att du snabbt och korrekt kan utforma fotbäddar direkt efter patientens fötter, utan tidsödande gjutningar. Passformen kan kontrolleras och justeras direkt på plats under samma kundbesök, vilket sparar tid, sänker kostnaderna och ger nöjdare kunder.

Den patenterade, dynamiska kärnan i Footbalance fotbäddar ger feedback som håller fotens muskler aktiva. Våra fotbäddar förstärker, snarare än hämmar fotens funktioner för bättre patientvård.

Olika nivåer för kärnans styvhet och ytans dämpning finns tillgängliga, tillsammans med olika kilar och förstärkningar för extra stöd, kontroll och vinkelkorrektion. Dessa alternativ gör att du snabbt och rätt kan skapa fotbäddar som passar patientens individuella behov.

Tack vare vår snabba formningsmetod är det snabbt och billigt att minska graden av stöd när symtomen minskar. Med Footbalance kan du enkelt och snabbt göra nya, gradvis mindre stela fotbäddar efter behov.

Konceptet Footbalance Medical omfattar all utrustning som behövs, material till fotbäddar, kilar, dämpning samt den utbildning som krävs för fotanalyser och tillverkning av fotbäddar. Konsumentinformation inkluderas, vilket bygger relationer med patienterna.

Erbjud dina kunder en personlig och prisvärd fotvårdsplan. Kontakta oss idag för en demonstration av Footbalance Medical-konceptet!

 

Efter att ha börjat med Footbalance innesulor i somras, har jag mycket mindre ont i knän och fotleder när jag springer och blir inte alls lika trött i fötterna efter en dag på golfbanan.

Camilla Lennarth, Swedish national golfteam
18

Jag kan efter att själv en tid prövat och använt Footbalance MAX både i promenadskor och löparskor, varmt rekommendera mina patienter och andra att testa dessa sviktande och väldigt komfortabla fotbäddar som anpassas individuellt efter individens

Mikael S., leg.sjukgymnast, Västerås, Sweden
Mikael S., leg.sjukgymnast, Västerås, Sweden
8

Kunderna har varit mycket nöjda med Footbalance innersulor. Särskilt löpare och idrottare har hyllat de minskade spänningarna i de nedre extremiteterna.

Pasi Lambacka, Physiotherapist, Finland
8

Registrera dig för nyheter/Registrera dina sulor

Registrera dig för nyheter, tips, erbjudande och för att registrera dina sulor.