FAQ

Frågor och svar

Klicka på frågan för att läsa svaret.

Hur vet jag att jag behöver individuellt anpassade innersulor?

Skräddarsydda innersulor gör att dina skor sitter perfekt och känns bekväma. Du behöver alltså inte lida av en felställning i foten för att njuta av individuellt anpassade innersulor. Dessutom förebygger de uppkomsten av eventuella felställningar i framtiden. Användningen av individuellt formade innersulor är speciellt viktigt om dina fötter eller ryggens nedre del lätt blir trött eller om du har smärtor i fotbladet, foten, knäet, höften eller ryggens nedre del.

Vad är den mest allmänna felställningen?

Överpronation är den absolut mest allmänna felställningen. Man talar om överpronation när fotleden under gång lutar för mycket inåt. En del kan upptäcka den då de tittar på sina skor: med tiden börjar skorna luta inåt och skosulorna slits på insidan. Vid överpronation vrids hälbenet inåt, fotvalvet sjunker och benet, lårbenet och höften vrids inåt. Detta gör att bäckenet tippar framåt. Det kan leda till olika besvär, t.ex. plantarfasciit (inflammation i senplattan under foten), smärtor i mitten av foten, akillessenbesvär, valpsjuka, smärta i inre delen av knäet eller slemsäcksinflammation i höften.

Hur gammal måste man vara för att kunna använda Footbalance-innersulor?

För barn under 10 år förändras fotens struktur fortfarande. Därför rekommenderar vi Foobalance för alla som fyllt 10 år. I den åldern har foten och gången redan hunnit uppnå en sådan utvecklingsnivå som förutsätts för att kunna använda innersulor.

Kan användningen av innersulor medföra några nackdelar?

Innersulor bör användas enligt anvisningarna. Under de första dagarna är det bra att använda dem endast några timmar om dagen. Musklerna aktiveras i foten när foten letar efter den rätta ställningen. Detta kan resultera i muskelvärk. Situationen påminner om den när en ovan person börjar styrketräna: musklerna aktiveras och muskler som ”vilat” kommer i arbete, vilket kan ge träningsvärk.

Använd innersulorna först vid gång. Efter det kan du så småningom använda dem vid löpträning el.dyl. Och när du en gång vant dig vid att använda innersulor, lönar det sig att använda dem så mycket som möjligt.

Den stabila men dynamiska Footbalance-innersulan tillåter fotens naturliga pronation och förebygger eventuella skador i fotbladet som förorsakas av att musklerna blivit passiva.

Vad är det för garanti på Footbalance formgjutna sportinnersulor?

Footbalance Custom Footbeds 30-Day Comfort GuaranteeVi på Footbalance vill att du ska kunna testa våra innersulor och känna dig nöjd med ditt köp. Därför ger vi en 30-dagars nöjdkundsgaranti. Om du inte är nöjd med produkten eller om det är något som krånglar så kan du besöka din återförsäljare inom 30 dagar från köpdatumet och få ett par nya sulor eller ett tillgodokvitto.
 

Jag motionerar ganska lite. Kan jag ändå skaffa mig ett par innersulor?

Innersulorna är inte avsedda för endast motion utan det lönar sig att använda dem hela tiden. Då stödjer de din fot och fotens rätta ställning aktivt. Individuellt anpassade sulor gör en vanlig promenad eller motion helt enkelt bekvämare. Och speciellt nyttiga är de om du i ditt arbete står mycket. Att stödja foten och minska belastningen på fötterna resulterar i att vi orkar bättre, är mindre sjukskrivna från jobbet och trivs bättre i arbetet. Dessutom förebygger det uppkomsten av allvarligare skador.

Footbalance-systemet möjliggör en snabbproduktion av individuellt utformade innersulor i en vanlig butik, på mindre än tio minuter.